HELYI TERMÉKEK
 
BAZ Foglalkoztatási Paktum > HELYI TERMÉKEKMűhelyfoglalkozás a helyi termékek fejlesztéséért2018. április 20. (péntek) 11:20news/73_0_300x199xffffff.jpg

A helyi termelőket és az ezzel foglalkozó vállalkozásokat, önkormányzatokat május 3-án műhelyfoglalkozásra várjuk a Megyeházán. Témakörök: márkaépítés, védjegyrendszer kialakítása, piacra vitel, példaértékű gyakorlatok. A rendezvényre már lehet jelentkezni.

 

2018. május 3-án első alkalommal kerül megrendezésre az a műhelyfoglalkozás, amely helyi termelőknek, helyi termékekkel foglalkozó vállalkozásoknak, önkormányzatoknak kíván segítséget nyújtani tevékenységük sikeresebbé tételében.
A rendezvény célja, hogy a résztvevők a helyi termékek, szolgáltatások, értékesítés kapcsán alkalmazott jó gyakorlatokat megismerhessék, saját tevékenységükben alkalmazhassák. A műhelyfoglalkozás keretében bemutatásra kerülnek olyan eszközök, amelyek segítségével a helyben előállított termékek és szolgáltatások értékesítése, különlegessége és védelme jobban biztosítható. A rendezvényen települések képviselői és helyi termelők saját példájukon keresztül mutatják be azt a - buktatókkal és megoldásokkal övezett - folyamatot, amelynek eredményeképpen ma már termékeikkel számos helyen meg tudnak jelenni.
A rendezvényen a részvétel ingyenes, de előzetes jelentkezéshez kötött.
Időpont: 2018. május 3. 10.00-13.00
Helyszín: Megyeháza, Szász-terem (Miskolc, Városház tér 1.)

A rendezvény témakörei és előadói:
A helyi termék szerepe és jelentősége a vidékfejlesztésben, márkaépítés
Nagy Katalin, mesteroktató, Miskolci Egyetem, Marketing és Turizmus Intézet

Helyi termékek és szolgáltatások ismertségének erősítése, védjegyrendszer kialakítása
Lengyelné Bencze Viktória, munkaszervezet vezető, Borsod-Torna-Gömör Egyesület

A Tokaj-Hegyaljai Piac, egy sikeres helyi termelői piac
Fortuna Judit, szervező, Tokaj Hegyaljai Piac

A közfoglalkoztatástól a versenypiacig (LEVENDULA PÁRNA, HÍMZÉS)
Hogya Orsolya, polgármester, Nagyrozvágy Község Önkormányzata

Értékmegőrzés, értékteremtés piaci alapokra helyezve (MOLNÁRKALÁCS)
Kormos Krisztián, polgármester, Borsodnádasd Város Önkormányzata

Házi sajtkészítés a 21. században (KECSKESAJT)
Szabados Andor, fiatal gazda, Kecsegtető Kecskefarm

Befőtt-különlegességekkel a piacon (ZÖLDDIÓ TERMÉKEK)
Bodnár Pásztor Milán, kistermelő, Galvács

További részletek a a meghívóban olvashatók.

Regisztráljon honlapunkon, hogy ha az elsők között szeretne hírt kapni a következő rendezvényünkről.

Vissza